Πρώτο κουδούνι και Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Πύλου – Νέστορος

 

Ευχές για καλή σχολική χρονιά, χωρίς αποστάσεις και μάσκες απηύθυνε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος το πρωί στους αγιασμούς που τελέστηκαν στα σχολεία του Δήμου.

Αρχικά ο ίδιος επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Μεθώνης και λίγο αργότερα έδωσε το “παρών” στην τελετή στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου Μεθώνης, όπου από κοινού με τον διευθυντή του Γυμνασίου Δημήτρη Γιαννούτσο μίλησαν στους μαθητές για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς. Ο δήμαρχος δήλωσε συγκινημένος, καθώς αυτό ήταν το σχολείο από το οποίο αποφοίτησε και ο ίδιος το 1984. 

Στη συνέχεια, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πύλου οι μαθητές άκουσαν το μήνυμα της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τη φετινή χρονιά, στο οποίο αναφέρονταν οι στόχοι του υπουργείου. Αυτοί κυρίως αφορούν το “συνεργατικό σχολείο” και το πρόγραμμα “Φιλία” για την καταπολέμηση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού. Το μήνυμα διάβασε η φιλόλογος Μάρθα Γεωργακλή. Ο κ. Καρβέλας κάλεσε τα παιδιά να διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους με βάση τις αξίες της αγάπης, της ομόνοιας, της εντιμότητας και του σεβασμού. Ευχαρίστησε προσωπικά τον διευθυντή του Γυμνασίου Παναγιώτη Τσαγκλή, την διευθύντρια του Λυκείου Πύλου Παναγιώτα Καρλή και τους καθηγητές για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά για τους έφηβους της περιοχής. Τέλος εξήρε τους μαθητές για την υπομονή που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα που εκτελούνταν εργασίες σημαντικών επισκευών στο σχολείο.

Ο αγιασμός του Γυμνασίου – Λυκείου Χώρας ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 π.μ. και εκεί αρχικά διαβάστηκε μήνυμα της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας και του μητροπολίτη Χρυσόστομου, ο οποίος υπογράμμισε πως “νους χωρίς καρδιά είναι ξερός και άδειος”. Λίγο πριν λήξει η εκδήλωση, ο κ. Καρβέλας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τον αντιδήμαρχο – πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Γαϊτάνη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Χώρας Διονύση Δημητρόπουλο. Ολοι μαζί, επιθεώρησαν τις τελευταίες εργασίες που έγιναν στα κοντέινερ που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του σχολείου.

 

 

  

 

 https://www.gargalianoionline.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια