Υλικά:
- 1 κιλό βερίκοκα αγουρωπά
- 1κιλό ζάχαρη
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 2 κουταλιές ασβέστη
Εκτέλεση :
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα.
- Σε 2 λίτρα νερό ρίχνουμε τις 2 κουταλιές ασβέστη και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τα βερίκοκα και τα αφήνουμε 2 ώρες.
- Φτιάχνουμε με την ζάχαρη ένα χοντρό σιρόπι, πλένουμε καλά τα βερίκοκα τα ρίχνουμε στο σιρόπι και τα βράζουμε 5 λεπτά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε 24 ώρες να τραβήξουν τα υγρά
- Την άλλη μέρα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και δένουμε το σιρόπι μόνο του καλά, προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα βράζουμε μόνο 2 λεπτά.
- ( πρέπει να προσέξουμε την πυκνότητα του σιροπιού γιατί δεν μπορούμε να βράσουμε περισσότερη ώρα από 2 λεπτά τα βερίκοκα, θα γίνουν σα μαρμελάδα)
Έτοιμο το υπέροχο γλυκό κουταλιού βερίκοκο, εύκολα και απλά, να γλυκάνει και να δροσίσει τα απογεύματα μας. !
Καλώς να γλυκαθείτε.
0 Σχόλια