Σέρρες: 6.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στο όρος Όρβηλος και η φωτιά συνεχίζει για 5η ημέρα

 

Συνεχίζεται για 5η ημέρα η φωτιά να καίει δασική έκταση στο όρος Όρβηλος στο χωριό Αχλαδοχώρι του Δήμου Σιντικής Σερρών, με τις ελπίδες των κατοίκων να εναπόκεινται στην… βροχή! Η περιοχή είναι δύσβατη και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και παλιά ναρκοπέδια, τα οποία καθιστούν την εμπλοκή επίγειων δυνάμεων αποτρεπτική!

φωτια Αχλαδοχώρι Ορβηλοςn

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης δασικών πυρκαγιών, COPERNICUS η φωτιά έχει κάψει 6.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Ενώ αρχικά υπήρχε πρόβλεψη πως η φωτιά θα περάσει την κορυφογραμμή του όρους Ορβηλος και θα μπει στην Βουλγαρία, άλλαξε η φορά των ανέμων και αυτή επιστρέφει προς το οροπέδιο Αχλαδοχωρίου.

Χθες Κυριακή 21/7/2024 άρχισαν να επιχειρούν και 2 Canadair καθώς το ένα ελικόπτερο που αρχικά επιχειρούσε αποδείχθηκε ότι δεν επαρκεί.

φωτια Αχλαδοχώρι Ορβηλος2

Σε ανακοίνωση της Κοινότητα Αχλαδοχωρίου γίνεται έκκληση στους κατοίκους όσοι έχουν στην κατοχή τους βαρέα οχήματα τύπου τρακτέρ σκαπτικά με παρελκόμενα τουρμπίνες και αλετρι να δηλώσουν στα παρακάτω τηλέφωνα έτσι ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν Προετοιμασμένοι σε περίπτωση που η πυρκαγιά φτάσει στη πεδιάδα του Αχλαδοχωρίου να συνδράμουμε στη πυρόσβεση.

  • Πρόεδρος:6971592239
  • Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας:6976538408
  • Τοπικός σύμβουλος:6980925627
  • Τοπικός σύμβουλος:6972426943
Ανακοίνωση Αχλαδοχωρι για φωτια2024 07 22 094843

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σιντικής Γεώργιο ΤάτσιοO Δήμος Σιντικής διέθεσε όλα τα μέσα πυροπροστασίας (βαρέα οχήματα, υδροφόρα) για την αποφυγή εξάπλωσης προς τις κατοικημένες περιοχές του Καρυδοχωρίου και του Αχλαδοχωρίου.

Τον συντονισμό των ενεργειών εχει η πυροσβεστική υπηρεσία που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς!

πηγες: sidirokastro.org copernicus.eu anexartitos.gr

https://aveserres.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια