Απίστευτο περιστατικό βίας έξω από το 7ο Δημοτικό Καλαμάτας: Μπουνιές και κλωτσιές ανάμεσα σε γονείς!

 Απίστευτο περιστατικό βίας έξω από το 7ο Δημοτικό Καλαμάτας: Μπουνιές και κλωτσιές ανάμεσα σε γονείς!

Εμβρόντητοι έμειναν σήμερα το πρωί όσοι βρέθηκαν έξω από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας βλέποντας ένα πραγματικά πρωτοφανές και παράλληλα συγκλονιστικό περιστατικό ανάμεσα σε γονείς που περιελάμβανε μπουνιές, κλωτσιές και βωμολοχίες!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται ένας 45χρονος άνδρας, πατέρας μαθητή Γ’ Δημοτικού στο σχολείο, δέχθηκε άγρια επίθεση με κλωτσιές και μπουνιές από έναν άλλο 48χρονο πατέρα, συμμαθητή του γιου του, και τον δίδυμο αδερφό του. Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες ο πατέρας που δέχθηκε την επίθεση χρειάστηκε να καταφύγει μέσα στο σχολείο αιμόφυρτος για να γλιτώσει από τη μανία των δύο ανδρών.

Όλα αυτά έγιναν μάλιστα μπροστά στα μάτια αρκετών γονιών και μαθητών, που εκείνη την ώρα προσέρχονταν στο σχολείο.

Ο άνδρας που δέχθηκε την επίθεση νοσηλεύεται από χθες με σπασμένη μύτη και άλλα τραύματα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία και σήμερα το απόγευμα υποβλήθηκε μήνυση με τους δύο φερόμενους ως δράστες να αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτωφόρου.

Ως προς τον λόγο για τον οποίο ξέσπασε αυτό το επεισόδιο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού είχε ενημερώσει προ ημερών τον πατέρα άλλου παιδιού για κάποιες εκφοβιστικές συμπεριφορές χωρίς όμως να υπάρξει εκείνη την ημέρα κάποια ένταση μεταξύ τους.

Η ένταση, άγνωστο γιατί, πυροδοτήθηκε χθες το πρωί, όταν διαδραματίστηκαν όλα τα παραπάνω έξω από σχολείο και μπροστά στα μάτια μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Ανακοίνωση για το περιστατικό, δηλώνοντας συγκλονισμένοι και καταδικάζοντας κάθε τέτοια συμπεριφορά στο σχολικό περιβάλλον, εξέδωσαν τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Καλαμάτας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από το σημερινό περιστατικό βίας μεταξύ γονέων έξω από το σχολείο μας. Είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός που συνέβη μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών μας.

Γροθιές, απειλές και βωμολοχίες δεν χωρούν στο χώρο του σχολείου. Περισσότερο σε ζούγκλα προσομοιάζουν παρά σε οργανωμένη κοινωνία. Το γεγονός αυτό είναι μια πολύ κακή στιγμή για την κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Την ίδια στιγμή που πασχίζουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας την πραότητα και την αντίθεσή μας στη βία, το σημερινό γεγονός δίνει το χειρότερο παράδειγμα στα μάτια τους.

Δυστυχώς παρά την ακούραστη προσπάθειά μας ως Σύλλογος να γίνουμε όλοι μια οικογένεια, με τις κοινές εκδηλώσεις, τις βραδιές και τις δράσεις που διοργανώνουμε δεν καταφέραμε να εμπεδωθεί η αλληλεγγύη και το «εμείς»  στους κόλπους της σχολικής κοινότητας.

Το γεγονός αυτό μας θλίβει αλλά μας γεμίζει με πείσμα για το πόσα πράγματα πρέπει να κάνουμε ακόμη για την εξάλειψη της βίας μέσα και έξω από τα σχολεία.

Ως σύλλογος καταδικάζουμε τη βία απερίφραστα.

Ως σύλλογος είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο.

Ως σύλλογος είμαστε πάντα παρόντες, αγωνιούμε και εργαζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κάθε φορά”.

[Φωτογραφία αρχείου]

Δ.Πλ.

https://eleftheriaonline.gr 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια