Λάρισα: Επεισόδια στο κέντρο της πόλης – Χημικά και πετροπόλεμος σε πορεία για τις πλημμύρες (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 Όλα έγιναν στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, με τους συγκρούσεις να μεταφέρονται και σε παρακείμενους δρόμους του κέντρου...

 Επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Λάρισας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι -και καθώς η πορεία έφτανε στο τέλος της- έγινε χρήση χημικών από τα ΜΑΤ προς τους διαδηλωτές και ξεκίνησε “πετροπόλεμος”, ενώ έπεσαν και πολλές κροτίδες.

Όλα έγιναν στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, με τους συγκρούσεις να μεταφέρονται και σε παρακείμενους δρόμους του κέντρου, με τα δακρυγόνα να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το κεντρικότερο σημείο της Λάρισας, με πολλά εμπορικά καταστήματα τα οποία λόγω ημέρας είναι κλειστά, ωστόσο ανοιχτές είναι οι καφετέριες, που ως συνήθως συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου ένα τέταρτο, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να κληθεί η πυροσβεστική.


 

 

Οργή από κάτοικο της πόλης: «Για ποιον λόγο έριξαν πάλι χημικά;

Μία αυτόπτης μάρτυρας τονίζει στην κάμερα της Politic ότι δεν έγινε το παραμικρό από τους διαδηλωτές, αφού «η πορεία είχε μόνο πανό και συνθήματα». Η ίδια εκφράζει την αγανάκτησή της για όσα συνέβησαν, αφού είναι η τρίτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες που στη Λάρισα σημειώνονται επεισόδια και γίνεται χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

«Να βγει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί συνέβη ξανά αυτό. Τι έκαναν τα παιδιά; Ποιος πείραξε την αστυνομία; Έχουμε χούντα και δεν μπορούμε να διαμαρτυρυθούμε για τίποτα;» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση στο κέντρο της Λάρισας έγινε αποπνικτική, με τους περαστικούς να τρέχουν να απομακρυνθούν από το σημείο. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν, απόρροια της ρίψης χημικών σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο.

Πηγή: politic

https://www.zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια