Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Πάρκο ‘’Πλατάνια’’ στον οικισμό Χανδρινού του Δήμου Πύλου-Νέστορος (Φωτό)

 


Ο ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Α.Ε.Σ. έκανε πράξη την υπόσχεση του και πραγματοποίησε δεντροφύτευση στο  Δημοτικό Πάρκο ‘’Πλατάνια’’ στον οικισμό Χανδρινού του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

     Μετά από επίσκεψη του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και του εγγράφου που απέστειλαν οι επιστήμονες, κρίθηκε απαραίτητο το κλάδεμα των αιωνόβιων Πλατάνων και η απομάκρυνση των πέτρινων παρτεριών, εργασίες τις οποίες έκανε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και την φύτευση νέων δέντρων από Πλατάνια και Φλαμουριές το οποίο έπραξε ο ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Α.Ε.Σ. .

     Συνολικά φυτεύτηκαν 13 νέα Πλατάνια και 3 Φλαμουριές, όπως πρότεινε το έγγραφο των επιστημόνων και εφόσον οριστικοποιηθεί η τελική διαμόρφωση του χώρου θα φυτευτούν και άλλα.

    Την δεντροφύτευση δεν θα μπορούσε να την κάνει κανείς άλλος, εκτός από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Χανδρινού, που μαζί με τους δασκάλους τους φύτευσαν και πότισαν όλα τα νέα δέντρα με μεγάλη χαρά. Οι μικροί μαθητές θα βλέπουν απ τα παράθυρα του Σχολείου τους τα δέντρα να μεγαλώνουν και θα είναι υπερήφανα που συμμετείχαν σε κάτι τόσο σπουδαίο για το περιβάλλον, αλλά και γι αυτά τα ίδια όταν τα επόμενα χρόνια θα κάθονται κάτω από τον ίσκιο τους. 

      Τις επόμενες ημέρες ο ΧΑΝΔΡΙΝΑΙΚΟΣ Α.Ε.Σ. θα κατασκευάσει εξ αρχής σύγχρονο δίκτυο άρδευσης για όλα τα δέντρα, με σκοπό να μην απαξιωθεί εκ νέου το Πάρκο και να μην πάει χαμένος ο κόπος και τα όνειρα των Παιδιών.  

      Θέλουμε να ευχαριστήσουμε απ την καρδιά μας τους μικρούς Μαθητές και τους Δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Χανδρινού, όπως και τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού & Περιφέρειας για την βοήθεια που προσέφεραν με τα μηχανήματα τους, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες. 

Εκ του Δ.Σ.












Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια