Πόνος ψυχής στην Κυπαρισσία για τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο

 


Πόνος ψυχής χθες το μεσημέρι στην Κυπαρισσία, όπου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον 49χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος “Silverado Casual”, Ανδρέα Παπακυριακόπουλο, o οποίος προχθές ξεκίνησε το ταξίδι στην αιωνιότητα.

Συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και γνωστοί από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και τη γενέτειρά του, το Γιαννιτσοχώρι και τη Ζαχάρω Ηλείας , ήταν εκεί για το στερνό αντίο, δίδοντας κουράγιο και δύναμη παρηγορίας στους οικείους του.

Ο Ανδρέας, από τα μαθητικά του χρόνια, ήταν δουλευταράς, δυνατός, δραστήριος και βοηθούσε μαζί με τα αδέλφια του τον πατέρα του στις αγροτικές καλλιέργειες, αλλά και σε ψαροταβέρνα που λειτουργούσαν στο Γιαννιτσοχώρι. Φοίτησε στο Τεχνικό Λύκειο Κυπαρισσίας και τότε γνώρισε τη σύντροφο και γυναίκα της ζωής του, Κατερίνα Βλαχούλη, από την Κυπαρισσία. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιάννη, μαθητή Λυκείου, και τη Σωτηρία, μαθήτρια Γυμνασίου.

Ο Ανδρέας, αφού είχε ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, άνοιξε το κατάστημα “Silverado” με επώνυμα ρούχα. Παράλληλα τότε δούλευε και στις αγροτικές του καλλιέργειες.

Αγάπησε την Κατερίνα και αγάπησε και την Κυπαρισσία. Από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του δραστηριότητας ασχολήθηκε ενεργά με τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας και συμμετείχε επί σειρά ετών στο Διοικητικό του Συμβούλιο. Πάντα ήταν παρών σε δράσεις, εκδηλώσεις και διεκδικήσεις. Νοιαζόταν για την πρόοδο και την ανάπτυξη και πίστευε στην αξία της πόλης όπου διέμενε με την οικογένειά του. Πάθος του ήταν το κυνήγι και τα σκυλιά του. Επί σειρά ετών ήταν από τα πλέον ενεργά μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Διετέλεσε, επίσης, ενεργό μέλος του Αθλητικού Συλλόγου Τριφυλίας και του Αθλητικού Συλλόγου ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ Κυπαρισσίας.

Ο Ανδρέας ήταν ντόμπρος άνθρωπος, με ήθος και ποιότητα. Του άρεσαν οι συζητήσεις και τα καλαμπούρια. Δυνατός μέχρι τον τελευταίο καιρό. Αγαπητός σε όλους. Γι’ αυτό και από προχθές θρηνεί, μαζί με τους οικείους του, ο κόσμος της περιοχής.

Θερμά συλλυπητήρια, κουράγιο και δύναμη στους οικείους του.

«Κουμπάρε», σε αγαπάμε. Καλό ταξίδι!

Του Ηλία Γιαννόπουλου

https://www.tharrosnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια