DTP LIVE ΤΩΡΑ : ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

 


«ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ».

 

Μια δράση που αναδεικνύει το ιστορικό  μονοπάτι  που περπάτησε ο Εθνεγέρτης π. Πατρών Γερμανός στη μετακίνηση του από Πάτρα προς Καλάβρυτα και στην επιστροφή.

Πεζοπορούμε μέσα στο θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον του Παναχαϊκού όρους  και στο φαράγγι του Σελινούντα ποταμού, γνωρίζουμε  περιοχές και τοπωνύμια στα οποία διαδραματίστηκαν από το 1821 μέχρι το 1827 σημαντικά ιστορικά/στρατιωτικά  γεγονότα με πρωταγωνιστές καπεταναίους, οπλαρχηγούς, ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.

 Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΘΑΝΑ" του χωριού Μοίρα Αχαΐας έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας ¨Στο μονοπάτι του Παλαιών Πατρών Γερμανού".

 Είναι μια προσπάθεια του συλλόγου που θέλει να αναδείξει το ιστορικό μονοπάτι που περνούσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός πηγαίνοντας στα Καλάβρυτα για την ανακήρυξη της επανάστασης του 1821

. Το μονοπάτι αυτό διασχίζει το χωριό Μοίρα και την ευρύτερη περιοχή του. Την ταινία οργάνωσε, βιντεοσκόπησε και σκηνοθέτησε ο κ. Γιάννης Μουτσούλας.

 Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν χάρη στη συμμετοχή αφιλοκερδώς ερασιτεχνών ηθοποιών, του Σκοπευτικού Συλλόγου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας, του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας, Χαράλαμπος Βιλαέτης Πύργου Ηλείας και του Σωματείου Ενωμένη Ρωμιοσύνη Πάτρας.

 


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια