Πώς να ξεκινήσετε τη ζωντανή ροή στο OBS

 

Συνεχίζω να γράφω για ζωντανή ροή σαν να ήταν προσβάσιμο και εύκολο να γίνει – κάτι που δεν είναι. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να ξεκινήσετε. Λυπούμαστε! Το λάθος μου. Δεν ήθελα να σε παραπλανήσω. Εάν εξακολουθείτε να είστε περίεργοι, έχω ένα δώρο για εσάς: έναν οδηγό για να ξεκινήσετε.

Πριν ξεκινήσω, ξεκινάω με μερικούς περιορισμούς. Πρώτον, υπάρχουν πολλοί τρόποι ροής. Με το Zoom, για παράδειγμα, μπορείτε να μεταδώσετε ροή απευθείας στο YouTube και να μεταδώσετε ζωντανά στο Instagram ανά πάσα στιγμή. Ορισμένοι τύποι ροής είναι ευκολότεροι. άλλοι είναι πιο δύσκολοι. Όλοι τους απαιτούν κάποια γνώση της ανάγνωσης φόρουμ και δεν θέλουν να πεθάνουν ενώ κάνουν την απαραίτητη αντιμετώπιση προβλημάτων. Αυτός δεν είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός.

Δεύτερον, αυτό δεν είναι εξαντλητικό. Έχω κάνει ροή στο δικό μου κανάλι για λίγο και το μεγαλύτερο μέρος αυτού που θα ερμηνεύσω είναι ακριβώς αυτό που έχω ηχογραφήσει από τότε που ήμουν στο Twitch. Τρίτον, γνωρίζετε ότι ακόμα κι αν κάνετε τα πάντα σωστά, κάτι πιθανότατα δεν λειτουργεί ακόμα. Εντάξει. Γίνετε ένας στην αντιμετώπιση προβλημάτων και κάντε τα πράγματα συστηματικά, ώστε να μπορείτε πάντα να εργαστείτε προς τα πίσω και να βρείτε την αιτία του προβλήματός σας. Λάβετε επίσης υπόψη ότι η αντιμετώπιση προβλημάτων ζωντανά στη ροή είναι μια τελετή μετάβασης.

Τέταρτον, αυτό το εγχειρίδιο προϋποθέτει επίσης ότι είστε αρχάριος και δεν σκοπεύετε να αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή απλώς για να το μεταδώσετε σε ροή ή να τροποποιήσετε εκτενώς έναν υπάρχοντα υπολογιστή (π.χ. μια εσωτερική καταγραφή- Αγορά κάρτας). Επικεντρώνεται επίσης στη ροή χρησιμοποιώντας το Open Broadcaster Software (OBS), ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι για τη δημιουργία ζωντανών ροών. (Εάν η εγκατάστασή σας λειτουργεί ήδη και θέλετε απλώς να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το OBS, μπορείτε να μεταβείτε στην ενότητα "Ροή με OBS".)

Εάν είστε, ας βουτήξουμε! [19659006] Βήμα 1: Υλικό

Το ταξίδι σας ξεκινά εδώ, ταξιδιώτη. Τώρα που το σκέφτομαι, πρέπει να αποσυρθούμε λίγο.

Βήμα 0: Γιατί θέλετε να κάνετε streaming και τι θέλετε να κάνετε με αυτό;

Αυτή είναι η πραγματική αρχή της περιπέτειας σας. Γιατί θέλετε να κάνετε ροή; Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. (Και μην διστάσετε να μου στείλετε ένα μήνυμα για το γιατί! Πιθανότατα θα συμπεριλάβω τις απαντήσεις σας σε μια μελλοντική καταχώριση σε αυτήν τη στήλη.) Είναι επειδή θέλετε να κερδίσετε φήμη, τύχη και επιρροή στο διαδίκτυο; Είναι επειδή θέλετε να βελτιώσετε περαιτέρω τις φιλικές σας συνεδρίες παιχνιδιών; Είναι επειδή έχετε ειδικές δεξιότητες – π.χ. Β. Μαγείρεμα, γιόγκα κ.λπ. – που θέλετε να μοιραστείτε με άλλους; Είναι μόνο επειδή είναι διασκεδαστικό;

Αυτοί είναι όλοι οι έγκυροι λόγοι για να ξεκινήσετε τη ροή. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να κάνετε πρώτα τις ερωτήσεις, καθώς αυτό επηρεάζει τον τύπο της εγκατάστασης που μπορεί να θέλετε. Ωστόσο, αυτό είναι ένα μεταγενέστερο βήμα.

Βήμα 1 (ξανά): Υλικό

Εδώ καθορίζετε την πραγματική ποιότητα της ροής σας. Υπάρχουν τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε: Σε ποια μηχανή θέλετε να κάνετε streaming; Σε ποιον τύπο webcam και μικρόφωνο έχετε πρόσβαση; Πώς είναι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο;

Κάθε απάντηση είναι εντάξει. Έκανα ροή του παιχνιδιού PS4 μέσω της δυνατότητας απομακρυσμένης αναπαραγωγής της κονσόλας σε MacBook Air 2017, η οποία ειλικρινά θα έπρεπε να είναι παράνομη. (Λειτουργούσε, ωστόσο, δεν θα το συνιστούσα.) Αυτές οι ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν με δύο τρόπους: Οι επιλογές λογισμικού σας αλλάζουν ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα (Windows, MacOS, Mobile, Console). και η ποιότητα της ροής σας εξαρτάται από την εμφάνιση της κάμερας web / μικροφώνου / Διαδικτύου.

Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον πιο γρήγορο και νεότερο υπολογιστή που έχετε, καθώς και το καλύτερο μικρόφωνο και κάμερα στο οπλοστάσιό σας. Ο υπολογιστής σας είναι ο εγκέφαλος της διαδικασίας, ανεξάρτητα από το τι κάνετε ροή. Πρέπει να είναι αρκετά γρήγορο για να κάνει και τις δύο εργασίες – DJing; Παίξτε; – ενώ είναι επίσης να κωδικοποιεί και να ανεβάζει μια ροή βίντεο στο Twitch (ή μια πλατφόρμα της επιλογής σας). Όταν μεγαλώνει, ο υπολογιστής σας φωνάζει, τι συμβαίνει. Αγνοήστε τις κραυγές του και την άγρια ​​ζεστασιά που δημιουργεί. Μην ρωτάτε τον εαυτό σας αν θα μπορούσατε να ψήσετε ένα μπισκότο στον ψύκτη.

Λοιπόν, κάντε τα εξής: Συνδέστε το μικρόφωνό σας και την κάμερα web (χωρίς ντροπή αν βρίσκονται στο αεροπλάνο) στον υπολογιστή σας και δοκιμάστε τα για να δείτε αν όλα λειτουργούν. Συμβουλή: Ο καθαρός ήχος είναι τουλάχιστον αρχικά πιο σημαντικός από το υπέροχο βίντεο. Αν όλα λειτουργούν, υπέροχα!

Στη συνέχεια, ελέγξτε την ταχύτητα του διαδικτύου σας. Θέλετε μια γρήγορη σύνδεση – ειδικά μια γρήγορη ταχύτητα μεταφόρτωσης. Θα έλεγα ότι μια μεταφόρτωση 8 έως 9 Mbit / s είναι το ελάχιστο για μια σταθερή έξοδο βίντεο HD. Εάν δεν το έχετε, μην ανησυχείτε! Υπάρχουν ορισμένες ρυθμίσεις λογισμικού στις οποίες θα εξετάσω αργότερα, ώστε να μπορείτε να τις προσαρμόσετε για τους σωλήνες σας.

Εάν θέλετε να κάνετε streaming παιχνιδιών κονσόλας, η άλλη συσκευή που ίσως θέλετε να έχετε μαζί σας – μαζί με επιπλέον καλώδια HDMI και ένα μακρύ καλώδιο Ethernet – είναι μια κάρτα λήψης. Η κάρτα λήψης είναι μια καταπληκτική συσκευή που αντιγράφει δεδομένα ήχου και βίντεο από τις κονσόλες σας και τα στέλνει στον υπολογιστή σας ως είσοδο βίντεο που μπορεί να αναγνωρίσει και να μεταδώσει σε ροή το λογισμικό ροής. Το ισχύον πρότυπο είναι το HD60 της Elgato, το οποίο πωλείται περίπου 200 $. Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε ένα ανακαινισμένο σε ελαφρώς φθηνότερη τιμή. (Το S + έχει πολλές περισσότερες λειτουργίες, αλλά είναι αντίστοιχα πιο ακριβό.)

Άλλο υλικό που πρέπει να λάβετε υπόψη: φωτισμός και πράσινες οθόνες. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας μετά από ένα καλό μικρόφωνο είναι πιθανώς να επενδύσετε σε καλό φωτισμό για την περιοχή ροής σας. Βοηθά την κάμερά σας να κάνει την κρίσιμη εργασία για να σας κάνει να φαίνεστε καλοί. Αυτό μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε, από τη ρύθμιση μιας λάμπας πίσω από την κάμερα έως τον σωστό φωτισμό του προσώπου / του σώματός σας, έως την επένδυση σε ένα ειδικό φως δαχτυλιδιών που εξασφαλίζει ότι όλα φαίνονται ομοιόμορφα. Οι πράσινες οθόνες είναι ένα άλλο δημοφιλές εργαλείο για την ενημέρωση της εμφάνισης της ροής σας. Βασικά, το ρυθμίζετε πίσω σας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό φόντου για να επεξεργαστείτε το φόντο σας, έτσι ώστε να είστε ακριβώς μπροστά από την έξοδο βίντεο. (Σκεφτείτε το εικονικό υπόβαθρο του Zoom, αλλά με το παιχνίδι που παίζετε.)

Έχετε όλα; Τέλεια! Τώρα ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε.

Βήμα 2: Λογισμικό

Δεν πρόκειται να σας πω ψέματα: υπάρχουν πολλά κουμπιά και πρέπει να κάνετε κλικ σε πολλά. Αυτό μπορεί να είναι εκφοβιστικό. Αλλά μπορείτε να το κάνετε! Είναι να δοκιμάσετε τα πάντα μέχρι να βρείτε μια λύση. Ήρθε η ώρα να διπλώσετε τον εγκέφαλό σας.

Θα χωρίσω αυτήν την ενότητα ανά πλατφόρμα.

Windows

Συγχαρητήρια! Έχετε τις περισσότερες επιλογές. Στην αρχή, η ζωντανή ροή αναπτύχθηκε κυρίως για εταιρικούς χρήστες και παίκτες hardcore. Αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για χρήστες με μηχανήματα εργασίας – μηχανήματα που έπρεπε να είναι αρκετά ισχυρά ώστε να καταστήσουν Crysis ή εταιρικά φύλλα Excel.

Ας επικεντρωθούμε στις δωρεάν προσφορές. Βασικά έχετε τρεις επιλογές: Open Broadcaster Software (OBS), Streamlabs OBS και XSplit. (Υπάρχει επίσης το Twitch Studio, το οποίο μεταδίδεται ειδικά για το Twitch.) Ο καθένας έχει τη γοητεία του. Από τα τρία, προτιμώ το κανονικό OBS γιατί αισθάνεται τόσο φυσιολογικό όσο εκτιμά ο εγκέφαλός μου. Στην πραγματικότητα, θα συνιστούσα τη χρήση OBS για την πλειονότητα των ατόμων. Το Streamlabs είναι επίσης απίστευτα προσαρμόσιμο και σχετικά εύκολο στη ρύθμιση, επειδή ενσωματώνει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα επικαλύψεων, επεκτάσεων και θεμάτων.

macOS

Γεια σας, χρήστες Mac. Είστε στην πραγματικότητα αρκετά τυχεροί, γιατί έγινε πιο εύκολο να κάνετε streaming σε Mac πέρυσι. Η Elgato παρουσίασε το OBS Link, το οποίο απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη χρήση μιας κάρτας σύλληψης σε Mac – την οποία [κυριολεκτικά δεν θα μπορούσατε να κάνετε χωρίς εντατικούς επεξεργαστές, σκληρούς τρόπους – και η Streamlabs έκανε το ντεμπούτο της στο MacOS στις . χρειάζονται πολύ χρόνο . Οι επιλογές σας είναι Streamlabs OBS και κανονικό OBS, και τα δύο είναι πολύ συμπαγή.

Κινητό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πω είναι: Ναι, μπορείτε να το κάνετε αυτό. Με το Twitch και το Mixer μπορείτε να κάνετε ροή από το τηλέφωνό σας, για παράδειγμα κατεβάζοντας τις αντίστοιχες εφαρμογές. Ωστόσο, οι επιλογές σας είναι περιορισμένες και κατακερματισμένες ανά πλατφόρμα. Υπάρχει Periscope που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ροή στο Twitter και στο Instagram Live που κάνει ακριβώς αυτό που ακούγεται. (Μπορείτε επίσης να μεταδώσετε ζωντανή ροή στο YouTube από μια κινητή συσκευή εάν έχετε περισσότερους από 1.000 συνδρομητές.)

Το τι μπορείτε να μεταδώσετε σε ροή εξαρτάται από την πλατφόρμα και την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να κάνετε streaming παιχνιδιών για κινητά με το Mixer, αλλά όχι με το Twitch. Με την εφαρμογή Streamlabs για κινητά, από την άλλη πλευρά, μπορείτε να μεταφέρετε ό, τι εμφανίζεται στην οθόνη σας στην πλατφόρμα της επιλογής σας. Εάν θέλετε πραγματικά να είστε αφοσιωμένοι στη ροή του τηλεφώνου σας, το Godspeed είναι για εσάς. Έχετε μια δύσκολη γραμμή για να χαράξετε. Παρόλο που είναι δυνατή η ροή, η ποιότητα του ήχου και του βίντεο είναι γενικά πολύ χαμηλότερη, είναι πιο δύσκολο να προσαρμόσετε τη ροή μόνοι σας και είναι πολύ περιοριστικό του τι μπορείτε να κάνετε πραγματικά στη ροή. (Πρέπει να ειπωθεί ότι μπορείτε πραγματικά να κάνετε ροή από συσκευές iOS σε OBS με το Elgato Screen Link – το οποίο είναι καλό αν θέλετε να κάνετε streaming σε παιχνίδια για κινητά.)

Κονσόλα

Αυτή είναι η ευκολότερος τρόπος ροής. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Twitch / Mixer / YouTube στην κονσόλα PlayStation 4 ή Xbox One και είστε έτοιμοι. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά μειονεκτήματα. Δεν μπορείτε να προσαρμόσετε καθόλου τη ροή σας και υπάρχουν περίεργα στοιχεία διεπαφής χρήστη που επηρεάζουν το παιχνίδι. Οι κονσόλες χειρίζονται τον ήχο σωστά, αλλά η προσθήκη βίντεο γίνεται πολύ πιο δύσκολη. (Μετάφραση: Εάν θέλετε να ενημερώσετε τη ροή σας, αγοράστε μια κάμερα web για συγκεκριμένη κονσόλα. Συγγνώμη!) Εδώ θα βρείτε πιο λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο έναρξης της ροής στην κονσόλα.

Τρόπος ροής με το OBS

Τώρα που έχουμε τις επιλογές εκτός δρόμου, ήρθε η ώρα να εμβαθύνουμε στο λογισμικό. Σε αυτό το μέρος του εγχειριδίου, θα κολλήσω στο κανονικό OBS γιατί είναι αυτό που γνωρίζω καλύτερα και επειδή μεταφράζεται επίσης σε Streamlabs OBS. (Αυτό ισχύει και για MacOS και Windows.)

Βήμα 2.5: OBS

Μην φοβάστε, ταξιδιώτη. Το OBS μπορεί να φαίνεται σαν το μεγάλο κακό στο σύμπαν ζωντανής ροής, αλλά είναι πραγματικά ένας ισχυρός σύμμαχος – αν κυριαρχήσετε αυτό που προσπαθεί να σας πει. Το OBS είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός: Είναι το σημείο στο οποίο οι εισόδους σας (κάμερα web, μικρόφωνο, εγγραφή παιχνιδιού) και οι έξοδοι (η ροή σας) ενώνονται.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για το OBS είναι ότι μοιάζει με αυτό.

Αυτό με φοβόταν πάντα. Τώρα με παρηγορεί γιατί είμαι (κυρίως) στον έλεγχο.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι τα παρακάτω μενού: σκηνές, πηγές, μίκτες, μεταβάσεις σκηνής και στοιχεία ελέγχου. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να δούμε είναι οι αριθμοί στο κάτω μέρος με την ένδειξη "LIVE", "REC" και "CPU". Μόλις ανοίξετε το OBS, η χρήση της CPU θα αυξηθεί. Όταν ζείτε, περιμένετε να αυξηθεί αυτός ο αριθμός.

Βασικά, το OBS λειτουργεί έτσι: Οι σκηνές είναι τα δομικά στοιχεία κάθε ροής. Ό, τι υπάρχει σε μια σκηνή περιλαμβάνεται στη ροή σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις σκηνές με πηγές που μπορείτε να προσθέσετε και να χρησιμοποιήσετε το μίξερ για να ελέγξετε τα επίπεδα ήχου για σχεδόν οποιαδήποτε πηγή μέσα σε μια σκηνή.

Από αριστερά προς τα δεξιά: σκηνές, πηγές, μίκτες ήχου, μεταβάσεις σκηνής, χειριστήρια.

Οι μεταβάσεις σκηνής υπάρχουν αν θέλετε να προσαρμόσετε την εμφάνισή τους όταν αλλάζετε μεταξύ σκηνών, αλλά δεν τις βρήκα προσωπικά είναι πολύ σημαντικές. (Σκεφτείτε τις μεταβάσεις του PowerPoint.) Τα στοιχεία ελέγχου κάνουν ακριβώς αυτό που λέει. Με αυτά τα μικρά γκρίζα κουμπιά πατάτε τα πάντα ζωντανά. Θα επιστρέψουμε στις ρυθμίσεις σύντομα.

Αυτό που πρόκειται να κάνουμε τώρα είναι να δημιουργήσουμε τρεις σκηνές στο OBS: μια σκηνή που πρόκειται να ξεκινήσει, μια ζωντανή σκηνή και μια που προορίζεται για διαλείμματα – γνωρίζετε, σε περίπτωση που κάνετε κλικ στο Τρέξτε την τουαλέτα ή ανανεώστε το ποτό σας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τη σκηνή του Stream Start Soon. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαγράψετε όλες τις προ-προγραμματισμένες σκηνές επειδή είναι κενές και επειδή η μετονομασία ενοχλεί περίπου 5 τοις εκατό περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε. Για να το κάνετε αυτό, σημειώστε τη σκηνή και κάντε κλικ στο κουμπί μείον στο κάτω μέρος του πεδίου. Τέλεια!

Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί "+" δίπλα του και εισαγάγετε το όνομα της σκηνής. Κάτι σαν "η ροή ξεκινά σύντομα". Θέλετε να είστε ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι επειδή δεν θέλετε να αναζητήσετε σκηνές κατά τη ροή. Αυτό είναι μέρος της ευελιξίας του OBS: μπορείτε να έχετε όσες σκηνές θέλετε και μπορεί να είναι τόσο συγκεκριμένες όσο θέλετε. Εάν θέλετε ανόητα γραφικά και δεν χρειάζεται να τα αναδημιουργείτε κάθε φορά που τα θέλετε στην οθόνη, χρησιμοποιήστε το εργαλείο σκηνής.

Θα διαπιστώσετε ότι χρησιμοποιώ έναν Mac εδώ γιατί το γράφω. Είναι επίσης δροσερό γιατί είναι το ίδιο για τα Windows, ακόμα και αν το περιβάλλον εργασίας χρήστη φαίνεται λίγο διαφορετικό.

Αφού έχουμε μια σκηνή, πηγαίνουμε στις πηγές. Στην ενότητα Πηγές, κάντε κλικ στο κουμπί "+". Ω! Είναι μια μεγάλη λίστα!

Δυστυχώς, όλα αυτά σημαίνουν κάτι. Αρχικά, ας επικεντρωθούμε στο πιο σημαντικό πράγμα: τη δημιουργία ενός δροσερού γραφικού που δείχνει την προσωπικότητά μας για τα άτομα που θα δουν το κανάλι μας. Λοιπόν τώρα: Ανοίξτε το Photoshop / MS Paint / κ.λπ. και ξεκινήστε να εργάζεστε! Αποθηκεύστε επίσης αυτό το αρχείο σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία καθώς θα το χρειαζόμαστε.

Εντάξει! Ώρα να επιστρέψετε στο OBS. Σημειώστε ξανά τη σκηνή σας και κάντε κλικ στο κουμπί "+" στις πηγές. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή "Εικόνα" και ονομάστε την πηγή – να είστε πάλι πολύ ακριβείς – και βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το πλαίσιο ελέγχου "Να γίνει ορατή πηγή". Μπορείτε να το ονομάσετε κάτι σαν "Αυτή είναι η αρχική μου οθόνη lol." Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση, εντοπίστε και ανεβάστε το αρχείο εικόνας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK. Αυτό είναι το δικό μου μέχρι τώρα.

Ω, όχι, η φωτογραφία μου δεν ταιριάζει στον καμβά συνεχούς ροής μου επειδή δεν την έκανα σωστή διάσταση στο πινέλο! Εάν είστε, αυτή είναι μια εύκολη λύση. Απλώς επεξεργαστείτε την εικόνα όπως θα κάνατε εάν αλλάζετε το μέγεθος ενός άλλου αντικειμένου σύροντας τις γωνίες γύρω. Εάν το έχετε βελτιώσει πραγματικά, αλλάξτε το μέγεθος της εικόνας στο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων για να ταιριάζει με τις διαστάσεις της οθόνης σας, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στις Ρυθμίσεις> Βίντεο> Ανάλυση βάσης (Καμβάς).

Τέλος πάντων, υπέροχο! Έχουμε την πρώτη μας σκηνή. Δεν ήταν τόσο δύσκολο, έτσι;

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι τι κάνουν πραγματικά αυτά τα πράγματα κάτω από το μίκτη ήχου. Λίρα για λίβρα, ο επιτραπέζιος ήχος είναι ίσως το πιο ισχυρό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε στις ρυθμίσεις του μίκτη ήχου. Βασικά, το Desktop Audio στέλνει όλους τους ήχους του υπολογιστή σας στη ροή σας. Αυτά είναι το Spotify, το YouTube, η μουσική παιχνιδιών από όλα όσα παίζετε στον υπολογιστή σας – τα πάντα. Με έναν περιορισμό μεγάλου : Παίζει τα πάντα που δείχνει Επιφάνεια ήχου. Εάν μεταβείτε στις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο γρανάζι ακριβώς κάτω από αυτό, θα δείτε μια σειρά από επιλογές από τις οποίες μπορείτε να λάβετε ήχο. Και εδώ γίνεται πολύπλοκο. Μπορείτε να αποτρέψετε πολλά προβλήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, διασφαλίζοντας ότι ο ήχος σας πηγαίνει στο ίδιο μέρος.

Αυτή η ρύθμιση δεν είναι συγκεκριμένη για τη σκηνή, αλλά αλλάζει ανάλογα με το πού βρίσκονται οι έξοδοι των πηγών στο σημείο της σκηνής. Εάν υπάρχει μια πηγή ήχου της οποίας η έξοδος είναι προσανατολισμένη στον ήχο της επιφάνειας εργασίας και η πηγή βρίσκεται στην τρέχουσα ενεργή σκηνή, θα την ακούσετε γενικά. Οι πηγές δεν εξάγουν βίντεο ή ήχο εάν δεν βρίσκονται σε ενεργή σκηνή. Ας ρίξουμε μια άλλη ματιά στις σκηνές / πηγές / μίκτη ήχου triumvirate. Χωρίς λόγο, είναι απλώς όμορφο να το κοιτάς.

Αχ, ναι … αυτό είναι το καλό.

Όταν κάνω ροή, θέλω να κάνω μια μικρή προ-εκπομπή για να δώσω στους ανθρώπους χρόνο να μεταβούν στο κανάλι μου. Τις περισσότερες φορές είναι απλώς μια "ζωντανή σύντομη" σκηνή με κάποιους παλμούς να παίζουν κάτω καθώς παίζω στο διαμέρισμά μου και να κάνω τα πράγματα. Χρησιμοποιώ το YouTube. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε – ό, τι παίζετε στον υπολογιστή σας θα εξάγεται σε επιτραπέζιο ήχο, υπό την προϋπόθεση ότι ο επιτραπέζιος ήχος λαμβάνει ήχο από το σημείο όπου στείλατε τη μουσική. Οι οδηγίες πνευματικών δικαιωμάτων διαφέρουν ανάλογα με την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται. Ωστόσο, είναι γενικά καλή ιδέα να μην χρησιμοποιείτε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Δεν θέλετε προειδοποίηση στον λογαριασμό σας ή προσωρινή απαγόρευση. (Εάν ενδιαφέρεστε για πιο προηγμένα πράγματα, μπορείτε να βρείτε και να δημιουργήσετε κινούμενες επικαλύψεις για την αρχική οθόνη σας, αλλά αυτό σίγουρα θα ξεπεράσει το πεδίο εφαρμογής αυτού του οδηγού.) Θα εξετάσουμε τα πράγματα του κοινού αργότερα, αλλά τα κύρια που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η ροή μοιάζει με δραστηριότητα δεύτερης οθόνης – σχεδόν σαν podcast.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επαναλάβετε τα ίδια βήματα όπως παραπάνω για να δημιουργήσετε μια σκηνή διακοπής στην οποία μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα, εάν είναι απαραίτητο. Έχεις αυτό!

Τέλος: η ζωντανή σκηνή. Παίρνει λίγο πιο περίπλοκο εδώ. Ξεκινήστε όπως πριν δημιουργώντας μια νέα σκηνή. Στην καρτέλα Πηγή, προσθέστε δύο νέες πηγές: μία για είσοδο ήχου και μία για τη συσκευή εγγραφής βίντεο. Θα προσθέσουμε την κάμερα web και το μικρόφωνό σας στις πηγές σας εδώ, ώστε το κοινό σας να μπορεί να σας δει και να σας ακούσει. Από τα μενού που εμφανίζονται για αυτές τις πηγές, επιλέξτε τις συσκευές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και δώστε στις πηγές τα κατάλληλα ονόματα ("Logitech webcam", "μπλε μικρόφωνο ακόμα" κ.λπ.).

Η συσκευή λήψης βίντεο – η webcam σας – θα πρέπει να εμφανίζεται στην οθόνη OBS, αλλά η συσκευή ήχου σας δεν θα πρέπει. Μια σημείωση εδώ που θα σας εξοικονομήσει χρόνο για την αντιμετώπιση προβλημάτων: Εάν η κάμερα web σας χρησιμοποιείται από άλλο λογισμικό, δεν θα εμφανίζεται στο στο OBS . Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει οποιοδήποτε άλλο λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιεί η κάμερά σας.

Το μικρόφωνό σας εμφανίζεται ως ένα νέο σύνολο ράβδων στο μίκτη ήχου. Τώρα είναι η ώρα να βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδά σας είναι κατάλληλα. Γενικά, θέλετε να φτάσετε στο κίτρινο μέρος του μείγματος για τα πάντα. Εάν χτυπήσετε το κόκκινο κομμάτι της ράβδου, θα ακούγεται τρομερό. Το κοινό σας θα σας ζητήσει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις ανάγκες. Απλώς σύρετε τη γραμμή έντασης κάτω από την ενοχλητική είσοδο για να αλλάξετε τα επίπεδα.

Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε τα πάντα. Ένα από τα καλύτερα πράγματα για τη ροή είναι ότι είναι απροσδόκητα προσαρμόσιμο. Μπορείτε να προσθέσετε πηγές προγράμματος περιήγησης για εγγραφή ήχου, αναπαραγωγή ειδοποιήσεων στο κανάλι σας όταν κάποιος εγγραφεί ή ακολουθεί, και βασικά οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Αυτήν τη στιγμή θα το κρατήσουμε απλό. Ας προσθέσουμε ένα παιχνίδι στην έξοδο ροής σας. (Εάν δεν σκοπεύετε να μεταδώσετε ροή σε ένα βιντεοπαιχνίδι, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το κομμάτι.)

Θα ξεκινήσουμε να παίζουμε παιχνίδια στον υπολογιστή σας επειδή η διαδικασία είναι λίγο πιο εύκολη στην εξήγησή της – και σε Mac και Mac, τα Windows είναι διαφορετικά. Αυτή τη φορά ξεκινάμε με το Mac.

Για να προσθέσετε ένα παιχνίδι στη λίστα πηγών σας στο OBS, πρέπει πρώτα να επιλύσετε το πρόβλημα και να χρησιμοποιήσετε τη λήψη παραθύρου. Αυτά λειτουργούν παρόμοια με τις πηγές λήψης εισόδου βίντεο, αλλά αντί να καταγράφετε ένα βίντεο, καταγράφετε το συγκεκριμένο παράθυρο του παιχνιδιού που παίζετε. Βρείτε το παράθυρο στο οποίο το παιχνίδι εκτελείται στο μενού με τον ίδιο τρόπο και προσθέστε / ονομάστε την πηγή με τον ίδιο τρόπο όπως τα άλλα. Στα Windows, υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται "Game Capture" που σας επιτρέπει είτε να καταγράψετε ένα τρέχον παράθυρο πλήρους οθόνης είτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι για μετάδοση.

Η προσθήκη ενός παιχνιδιού κονσόλας είναι πιο δύσκολη καθώς εισάγεται ένα άλλο λογισμικό – Elgato Game Capture HD. (Αυτό συμβαίνει εάν επιλέξατε το Elgato HD60s / s +.) Θυμηθείτε ότι χρειάζεστε την κάρτα καταγραφής για να στείλετε βίντεο και ήχο στον υπολογιστή και την τηλεόρασή σας ταυτόχρονα. Ξεκινάμε με Windows.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι η κονσόλα σας είναι ενεργοποιημένη και ότι έχετε συνδέσει σωστά τα καλώδια HDMI στην κάρτα λήψης και ότι η κάρτα λήψης είναι συνδεδεμένη στην κατάλληλη θύρα USB στον υπολογιστή σας ροής. (Εάν χρησιμοποιείτε PS4, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει την προστασία αντιγραφής HDCP στο PS4 στις Ρυθμίσεις, καθώς αυτό θα κάνει την οθόνη σας περίεργη και διαφορετικά θα κάνει τρομερά κλικ από την τηλεόρασή σας. Περισσότερες κονσόλες μπορείτε να βρείτε εδώ.)

Ως Στη συνέχεια θα πρέπει να ξεκινήσετε το Game Capture HD. Σε αυτήν την εφαρμογή, θα πρέπει να δείτε τι υπάρχει στην τηλεόρασή σας. Κοιτάξτε επάνω δεξιά όπου θέλετε να είναι μια μικρή εικόνα της κάρτας σύλληψης και κάντε κλικ κάνοντας κλικ στο γρανάζι. Θα πρέπει να μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις εκεί με βάση την κονσόλα που έχετε συνδέσει με την κάρτα λήψης. Είναι σημαντικό να αλλάξετε τις ρυθμίσεις έτσι ώστε να ταιριάζουν με την κονσόλα σας, καθώς αυτό αλλάζει τις λειτουργίες στην ίδια την κάρτα και τα σήματα που στέλνει στον υπολογιστή σας.

Τέλος, επιστρέψτε στο OBS και προσθέστε μια νέα πηγή καταγραφής βίντεο στη ζωντανή σας σκηνή. Θα πρέπει να δείτε την κάρτα σύλληψης Elgato ως επιλογή που προσδιορίζεται από τη θύρα στην οποία βρίσκεται. Επιλέξτε. Το βίντεο της κονσόλας σας αντικατοπτρίζεται τώρα στο OBS.

Η διαδικασία είναι διαφορετική για Mac. Θα χρειαστεί να κατεβάσετε ένα ξεχωριστό λογισμικό που ονομάζεται OBS Link που θα επιτρέπει στον υπολογιστή σας να αναγνωρίζει το σήμα εισόδου από την κάρτα λήψης Elgato ως συσκευή λήψης βίντεο, την οποία μπορείτε στη συνέχεια να προσθέσετε στη ροή σας. (Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το S + μπορεί να συνδεθεί απευθείας σε Mac και δεν απαιτεί σύνδεση OBS για να λειτουργήσει.) Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Που. Πολλά πρέπει να κάνουμε, σωστά; Και δεν είστε έτοιμοι για ροή ακόμη. Αλλά έχετε μια ζωντανή οθόνη!

Βήμα 2.7: Ρυθμίσεις OBS

Τώρα βυθίζουμε τις ρυθμίσεις. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς θα βελτιστοποιήσουμε τους σωλήνες μας με αυτόν τον τρόπο όπως αναφέρθηκε παραπάνω. (Εάν χρησιμοποιείτε Streamlabs, το λογισμικό πιθανότατα θα το έκανε για εσάς κατά την εκκίνηση.) Ανοίξτε πρώτα τις ρυθμίσεις, μεταβείτε στις ρυθμίσεις βίντεο και, στη συνέχεια, αλλάξτε το ρυθμό καρέ – "Γενικές τιμές FPS" στο OBS – σε 30. Αυτό θα το φορτίο του επεξεργαστή μειώθηκε σημαντικά. Αν θέλετε να συνεχίσετε να το αντιμετωπίζετε, μπορείτε να μεταβείτε στην πόλη με την "Έξοδος (Κλιμακούμενη) Ανάλυση". Εάν η ροή σας εξακολουθεί να είναι ασταθής, μειώστε την ανάλυση εξόδου. Ωστόσο, οι θεατές σας πιθανότατα θα παρατηρήσουν αντίστοιχη απώλεια ποιότητας.

Υπάρχει τόνος άλλων επιλογών εδώ. Το άλλο σημαντικό πεδίο βρίσκεται στην ενότητα Έξοδος, όπου μπορείτε να βρείτε τις ρυθμίσεις ροής του υπολογιστή σας. Η αλλαγή του κωδικοποιητή, ο ρυθμός bit και οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι θεατές σας βιώνουν τη ροή σας. Έτσι μπορείτε να παίξετε εδώ. Εάν κάτι σπάσει, ξέρετε τι έκανε.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό μέρος αυτής της ενότητας είναι πώς συνδέεται το OBS με την πλατφόρμα ροής. Μεταβείτε στην καρτέλα Ροή και επιλέξτε την υπηρεσία σας. Όταν σας ζητηθεί ένα κλειδί ροής, μεταβείτε στις ρυθμίσεις σας στην πλατφόρμα που επιλέξατε. πρέπει να είναι κάπου. Ποτέ μην δίνετε το κλειδί ροής σας, επειδή εάν το έχει κάποιος άλλος, μπορεί να μεταδώσει ό, τι θέλει στο κανάλι σας.

Βήμα 2.97: Καταγράψτε τον εαυτό σας

Είστε σχεδόν εκεί. Και πιθανώς αναρωτιέστε: πώς μοιάζει πραγματικά; Λοιπόν, έχω καλά νέα για εσάς. Αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη στο OBS είναι έξοδος από τη ροή. Ωστόσο, εάν θέλετε να δείτε και να ακούσετε τον τρόπο δράσης του μικροφώνου και της webcam σας, θα πρέπει να τραβήξετε μια γρήγορη εικόνα για τον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας πριν κάνετε streaming σε ένα κοινό. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί "Έναρξη εγγραφής" κάτω από τα στοιχεία ελέγχου. Καταγράφει ό, τι συμβαίνει στο OBS και τα αποθηκεύει στην τοποθεσία που καθορίζεται στην ενότητα "Ρυθμίσεις"> "Έξοδος"> "Εγγραφή". Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αποστολή σας εκεί!

Βήμα 3: Ροή!

Αφού ρυθμίσετε το υλικό σας και διαμορφώσετε το λογισμικό σας, πρέπει να κάνετε οριστικούς τελικούς ελέγχους προτού ξεκινήσετε τη μετάδοση. Το πρώτο: έχετε ένα μέρος όπου μπορείτε εύκολα να διαβάσετε τη συνομιλία; Μπορεί να είναι το τηλέφωνό σας, ένα tablet, ένας παλιός υπολογιστής – απλώς ένα μέρος όπου μπορείτε να δείτε τι λένε και αντιδρούν οι άνθρωποι. Η διαφορά μεταξύ ζωντανής ροής και ζωντανής τηλεόρασης είναι ότι η ροή αφορά την αλληλεπίδραση. Μιλάτε στους θεατές σας για το τι αναζητούν οι άνθρωποι. Το άλλο είναι να έχετε μια σελίδα καναλιού που να σας δείχνει: τι σας ενδιαφέρει, τι παίζετε και τι είδους πράγματα σας αρέσει να κάνετε. Παίξτε με θέματα, επικαλύψεις και επεκτάσεις μέχρι να βρείτε μια εμφάνιση και επωνυμία που σας αρέσει.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι η ροή δεν αφορά πραγματικά το κοινό στο οποίο προσελκύετε – αν και είναι πολύ ωραίο – είναι να είστε κοινωνικοί και να περνάτε καλά.

Εάν γνωρίζετε ότι μπορείτε να το κρατήσετε είναι διασκεδαστικό, είστε έτοιμοι να ζήσετε ζωντανά. Προχωρήστε και πατήστε αυτό το κουμπί. (Στο OBS θα είστε άμεσα ζωντανός με το αντικείμενο που εμφανίζεται στην οθόνη σας εάν αυτό δεν είναι σαφές.) Ένα τελευταίο πράγμα: Για εναλλαγή σκηνών ενώ το OBS εκτελείται, απλώς κάντε κλικ στη σκηνή. Μια τελευταία συμβουλή: εάν κάνετε ένα διάλειμμα και το μικρόφωνό σας είναι ενεργό στη σκηνή παύσης, βεβαιωθείτε ότι το έχετε θέσει σε σίγαση μέχρι να επιστρέψετε.

Ω, και αν έχετε απορίες, ξέρετε σε ποιον να καλέσετε.


Source link

 https://hitechglitz.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια