Επισκέψιμο το άγνωστο Φραγκικό Κάστρο «Molines» στους Κάτω Αμπελόκηπους

 

Στο φως ήρθε το άγνωστο φραγκικό Κάστρο «Molines» (Μύλοι) του 13ου αιώνα, που βρίσκεται στην γεωγραφική περιοχή του οικισμού των Κάτω Αμπελοκήπων του Δήμου Πύλου – Νέστορος, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα καθαρίστηκε το μονοπάτι που το συνδέει με την επαρχιακή οδό Πύλου – Αγ. Ανδρέα, ενώ έγινε χρωματική σήμανση της κατεύθυνσης που οδηγεί στην κορυφή του εντυπωσιακού λόφου που βρίσκεται το ερειπωμένο Κάστρο. Έτσι οι επισκέπτες μπορούν με ασφάλεια να φτάνουν στην κορυφή του λόφου. Παράλληλα, για λόγους τουριστικής ανάδειξης τοποθετήθηκε ο φραγκικός θυρεός των Βιλλεαρδουίνων δίπλα από τον ερειπωμένο πύργο.


Έτσι, ο πεζοπόρος με αφετηρία την είσοδο του οικισμού των Κάτω Αμπελοκήπων, όπου βρίσκεται πινακίδα ενημέρωσης σχετικά με την ιστορία του, καθώς και σχετικός χάρτης που χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Πύλου – Νέστορος, μπορεί να ακολουθήσει την επαρχιακή οδό με κατεύθυνση προς τον επόμενο οικισμό της Μηλίτσας και σε 2,4 χλμ. να στρίψει δεξιά στον χωματόδρομο (υπάρχει σχετική χρωματική σήμανση). Σε 500 μέτρα θα φτάσει στην κορυφή του λόφου που βρίσκεται το “Μolines”.

 

 

Όλη η πενταετής έρευνα του Ινστιτούτου Πολιτισμού Μεσσηνίας είναι διαθέσιμη στο λινκ:

https://www.archaiologia.gr/blog/photo/%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-molines-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1/

 https://pylos-nestor.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια