Πώς κονσερβοποιούμε τρόφιμα



 Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα απόθεμα τροφίμων δεν γίνεται να μην συμπεριλάβουμε σε αυτό και τις κονσέρβες. Δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για κονσέρβες του εμπορίου. Μπορούμε να φτιάξουμε και οι ίδιοι με τροφές που προτιμούμε. Η διαδικασία είναι απλή και είναι σίγουρο ότι θα μας δικαιώσει.

Η κονσερβοποίηση είναι μια αποτελεσματική μέθοδος συντήρησης τροφίμων, καθώς εμποδίζει το οξυγόνο να φτάσει στο φαγητό. Αυτό είναι σημαντικό γιατί τα βακτήρια και άλλοι οργανισμοί χρειάζονται οξυγόνο για να αναπτυχθούν.

Μπορούμε να το κάνουμε εύκολα με πέντε απλά βήματα:

1. Αποστειρώνουμε τα βάζα αφού τα έχουμε πλύνει σχολαστικά, βάζοντας τα στο φούρνο στους 110 βαθμούς για τριάντα λεπτά.

2. Τοποθετούμε στα βάζα τα λαχανικά αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και κόψει σε λεπτά κομμάτια. Συμπληρώνουμε με βραστό νερό μέχρι επάνω.

3. Στο νερό έχουμε προσθέσει για κάθε λίτρο νερού ένα μεγάλο φλιτζάνι ξύδι και ένα μικρό φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη ή αλάτι. Με ένα λίτρο νερό θα γεμίσουμε περισσότερα βάζα.

4. Τα βάζα τα βάζουμε στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα στην οποία έχουμε τοποθετήσει από πριν μια πετσέτα στον πάτο για να μην χτυπηθούν τα βάζα την ώρα του βρασμού. Η κατσαρόλα έχει νερό μέχρι να καλυφθούν τα βάζα μας. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για να αφαιρεθεί ο αέρας.

5. Μετά τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα γυρνάμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

epiviosi.gr

https://simeiakairwn.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια