Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου από την Κάσο (Φωτό)

 


 Η Κάσος είναι ελληνικό νησί του νότιου Αιγαίου και το νοτιότερο από τα Δωδεκάνησα. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και στην Κάρπαθο. Έχει σχήμα περίπου ρομβοειδές επίμηκες με μέγιστο μήκος από το Ακρωτήρι Αυλάκι μέχρι το Ακρωτήρι Ακτίνα 19,8 χλμ. και μέγιστο πλάτος (στο μέσον σχεδόν της νήσου) 7,7 χλμ. Η έκταση της φθάνει τα 66,4 τ.χλμ. και έχει μήκος ακτών 59 χλμ. Το νησί βρέχεται ολόγυρα από το Καρπάθιο Πέλαγος.

Φωτογραφίες από την απομακρυσμένη Κάσος, μας έστειλε ένας αγαπημένος μου φίλος, ένας άνθρωπος ταπεινός που καθημερινά δίνει τον δικό του αγώνα σαν παιδαγωγός και εθελοντής στρατιώτης της εθνοφυλακής Κάσου.



Προτίμησε την ανωνυμία γιατί σημασία δεν έχουν τα ονόματα και η επίδειξη, αλλά η τιμή και ο φόρος τιμής , στους χιλιάδες άγνωστους πεσόντες, που έπεσαν για την πατρίδα μας.



Είναι ένας άνθρωπος με φιλότιμο, ταπεινός, πιστός στις αξίες και τις παραδόσεις του Έθνους μας και από την θέση του παιδαγωγού, μας παρέχει σιγουριά και ελπίδα για την σωστή παιδαγώγηση των παιδιών μας.



Θα αποκαλύψω μόνο το μικρό σου όνομα φίλε Γιώργο, δεν θα ξεχάσω ποτέ την συνεργασία που είχαμε στην Νέα Σάντα Κιλκίς, όταν μαζί είχαμε παρελάσει στο Καμπάνη Κιλκίς, τιμώντας τους νεκρούς αυτού του ηρωικού χωριού.





Έχω πολλά να πω για σένα, θα σταματήσω όμως, γιατί όπως είπες ταπεινά και ανώνυμα, δίνουμε τον καθημερινό μας αγώνα για να κρατήσουμε την ελευθερία και τις αξίες που μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας.

Η Παναγία να σε προστατεύει φίλε Γιώργο!

Άρθρο Γ.Ζ 

* Υστερόγραφο

Ο παππούς σου ήταν ψηλά και με κοιτούσε, όπως και ο δικός μου παππούς που έπεσε στα ηρωικά χώματα της Μακεδονίας και πιθανόν συγκεκριμένα του Κιλκίς, αυτό το όραμα δεν θα το ξεχάσω ποτέ, νοερά ο παππούς σου έκανε παρέλαση μαζί μας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια