Τα κλιπ που φτιάχνουν τώρα οι αγρότες μοιάζουν με ταινία τρόμου:
Το κλιπ γυρίστηκε στην πολιτεία του Ρατζαστάν και αυτό είναι το Γκουτζαράτ:
Σύμφωνα με τους Ινδούς αξιωματούχους ο συνολικός αριθμός των νεκρών ζώων ήταν 57.000 στις αρχές Σεπτεμβρίου, αν και φυσικά κανείς δεν έχει μετρήσει τίποτα με βεβαιότητα.
Κρίνοντας από τις φωτογραφίες από τη σκηνή, τα ζώα πιθανότατα πέθαναν μια τάξη μεγέθους περισσότερο, αλλά ακόμη και ο επίσημος αριθμός είναι πολύ μεγάλος, καλύπτοντας τις απώλειες της εξωχρωματικής ορδής στην Ουκρανία. Αλλά ενώ στη Μορδοβία οι μαζικοί θάνατοι ζώων δεν προκαλούν ανησυχία, οι Ινδοί είναι νευρικοί και αμφισβητούν τα αφεντικά.
Τα αφεντικά λένε ότι πρόκειται για τη λεγόμενη οζώδη δερματίτιδα, μια ιογενή ασθένεια των βοοειδών που έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον επτά πολιτείες – Gujarat, Rajasthan, Punjab, Haryana και Uttar Pradesh. Φυσικά, γνωρίζουμε για τις ασθένειες των αγελάδων όχι περισσότερο από ό,τι γνωρίζουμε για το άρμεγμα τους, αλλά γνωρίζουμε για τους ιούς, και μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η ιστορία με τη δερματίτιδα είναι μια βλακεία . Γιατί;
Όλες οι ασθένειες έχουν μια περίοδο επώασης – μόνο οι ιοί στις ταινίες τρόμου με εξωγήινους δρουν αμέσως. Αυτή η δερματίτιδα έχει περίοδο επώασης 3-30 ημέρες, όπως γράφουν, αλλά ακόμη και αν υπάρχει περίοδος επώασης 24 ωρών – και πάλι τα νεκρά ζώα δεν θα ξαπλώσουν σε ένα χαλί. Ενώ η μία αγελάδα πέφτει και πεθαίνει – η δεύτερη αγελάδα απλώς κολλάει τον ιό και περιπλανιέται κάπου. Σε 24 ώρες επώασης, μπορεί να απομακρυνθεί πολύ από τη νεκρή αγελάδα και σε 24 ημέρες μπορεί να διασχίσει ακόμη και μια ήπειρο.
Εξάλλου, δεν υπάρχουν ιοί στη φύση που να σκοτώνουν το 100% των ασθενών. Συνήθως, το ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται το πολύ στο 10-20%, διότι αν ένας ιός σκοτώσει όλους – θα πεθάνει και αυτός και θα τελειώσει την εξέλιξή του. Γι’ αυτό στη Φύση, τα πάντα είναι μελετημένα έτσι ώστε τα πρόβατα να είναι ολόκληρα και οι λύκοι να τρέφονται. Είναι σαν το Walking Dead. Δεν λειτουργεί έτσι.
Οι Ινδουιστές λένε ότι οι αγελάδες είχαν εμβολιαστεί προηγουμένως, αλλά κάτι πήγε στραβά. Δεν ξέρουμε αν πρέπει να πιστέψουμε αυτές τις αναφορές ή όχι, καθώς δεν βρισκόμαστε κοντά και δεν έχουμε παρατηρήσει τη διαδικασία εμβολιασμού των κοπαδιών. Ξέρουμε όμως ότι νωρίτερα υπήρξε επιδημία αγελάδων στην Ιταλία, ακόμη νωρίτερα στις ΗΠΑ. Στη μία περίπτωση θεωρήθηκε ότι συνέβη υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ στην άλλη ότι επρόκειτο για μετάλλαξη του κτηνοτροφικού χόρτου. Η οζώδης δερματίτιδα είναι σίγουρα κάτι καινούργιο, αλλά όπως και να έχει δεν είναι σημαντική είδηση.
Είναι κακά νέα κατ’ αρχάς, επειδή η παγκόσμια προσφορά γάλακτος θα γίνεται όλο και πιο περιορισμένη. Μπορεί να μην σας προμηθεύουν εμφιαλωμένο γάλα από την Ινδία ή τις μεσοδυτικές πολιτείες, αλλά όλοι τρώνε αποξηραμένο γάλα από αυτά τα μέρη – είναι μέρος μιας θάλασσας προϊόντων και είναι συνήθως φθηνότερο να το αγοράζετε κάπου στην άλλη πλευρά του ωκεανού, όπου η διαδικασία είναι απλοποιημένη. Το γάλα σε σκόνη αποθηκεύεται αηδιαστικά, οπότε δεν υπάρχει παγκόσμιο απόθεμα. Αν δεν υπάρχει νέο φρέσκο γάλα, δεν θα υπάρχει αποξηραμένο γάλα και όλοι θα πρέπει να καταβροχθίζουν γάλα που εξάγεται από πετρέλαιο και φοίνικες.
Ωστόσο, αν με την πρώτη συνέπεια της επιδημίας των αγελάδων μπορούμε κάπως να συμβιβαστούμε, η δεύτερη συνέπεια είναι ότι αργά ή γρήγορα η επιδημία των αγελάδων θα μεταδοθεί στους ανθρώπους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ίσως ο ιός μεταλλαχθεί, ή ίσως κάτι ενεργοποιηθεί κάπου, και μετά κοπάδια ανθρώπων θα βρίσκονται επίσης στους δρόμους σε διάφορες θέσεις. Τέλος πάντων, αυτή η νέα πανδημία αγελάδων γίνεται όλο και πιο αγχωτική με κάθε νέο επεισόδιο, οπότε μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες εξελίξεις.
0 Σχόλια