Σούπερ Εθνική – Σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ διάλυσε 85-68 το Βέλγιο



 «Αγγίζει» την πρόκριση στο Παγκόσμιο, «ζεστάθηκε» για το Eurobasket η Εθνική

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ άφησε πίσω την ήττα από την Σερβία και στο κατάμεστο ΟΑΚΑ νίκησε με χαρακτηριστική άνεση το Βέλγιο (85-68), στο δεύτερο ματς του 9ου ομίλου της Β΄ προκριματικής φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η «γαλανόλευκη», πλέον, βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία (25/08-10/09).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε με άνεση στο ζητούμενο, που ήταν η νίκη και ταυτόχρονα να τελειώσει το παιχνίδι… αναίμακτα, δεδομένων των τραυματισμών που αποκόμισαν οι Κώστας Σλούκας και Κώστας Αντετοκούνμπο μετά το ματς στο Βελιγράδι και την ήττα από τη Σερβία. Η Ελλάδα τα κατάφερε και έτσι «αγγίζει» την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παράλληλα, το παιχνίδι αυτό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ αποτέλεσε μια εξαιρετική πρόβα τζενεράλε ενόψει του Eurobasket 2022. Η διάθεση των διεθνών και η εξαιρετική προσήλωση στην άμυνα ήταν το «κλειδί» για την εύκολη (τελικά) επικράτησης της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, καθώς υποχρέωσε τους αντιπάλους της σε συνολικά 23 λάθη.

Κορυφαίος σκόρερ και σε αυτό το ματς για τη «γαλανόλευκη» ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που τελείωσε το παιχνίδι στους 26 πόντους (10/14 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/9 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα σε 24:40), ενώ τον πλαισίωσε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 22 πόντους (5/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Για τους Βέλγους «διασώθηκαν» ο Ρετίν Ομπασοχάν με 14 πόντους και ο Ίσμαελ Μπακό με 12 πόντους.

https://www.pronews.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια