Long weekend στην Κορώνη: Mεσαιωνική ατμόσφαιρα και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα – Αφιέρωμα του Travel.gr

 

Με τίτλο “Long weekend στην Κορώνη: Μεσαιωνική ατμόσφαιρα και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα” το  travel.gr δημοσιεύει αφιέρωμα στην Κορώνη. Και σημειώνει: Η μικρή, αρχοντική πόλη της Μεσσηνίας γοητεύει χειμώνα-καλοκαίρι με τη θαλασσινή θέα, τα πανέμορφα καλντερίμια και το θρυλικό ενετικό κάστρο.
Γράφει η Άρτεμις Τζίτζη στον πρόλογο:

Ούτε που θα καταλάβετε για πότε θα διανύσετε τα (περίπου) 280 χιλιόμετρα απόστασης μεταξύ της Αθήνας και της Κορώνης. Εξαιρετικός ο δρόμος στο οδικό δίκτυο Τρίπολης-Καλαμάτας, θα σας φέρει άνετα λίγα χιλιόμετρα πριν την τελευταία, όπου και θα στρίψετε αριστερά, για Μεσσήνη.

Θα χρειαστείτε άλλα 10 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσετε στο Πεταλίδι. Από εκεί και πέρα ο δρόμος ακολουθεί την ακτογραμμή του Μεσσηνιακού κόλπου, περνώντας μέσα από ελαιώνες και χωριουδάκια, με τη θαλασσινή θέα σε πρώτο πλάνο. Τοπόσημο της Κορώνης το θρυλικό της ενετικό κάστρο, το οποίο ενώνει τον Μεσσηνιακό με το Ιόνιο, αλλά συνδέει και το σήμερα με το χθες –με πυκνές δόσεις ιστορίας και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Στο ρεπορτάζ – παρουσίαση γίνεται αναφορά στο παρελθόν (ιστορικά στοιχεία από Κολονίδες, Ασίνη μέχρι το Ρεσάλτο και την ανατίναξη του Κάστρου από στρατό κατοχής) και στο παρόν (φεστιβάλ τεχνών, μεσογειακή διατροφή, τζάρες).

Ξεχωριστή θέση έχει η αναφορά σε εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία και τις αμμώδεις παραλίες.

Δείτε εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα.

https://www.gargalianoionline.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια